REFERENCER

Next Level Procurement hos Bollerup Jensen A/S

Bollerup Jensen A/S er en dansk producent af bæredygtige specialtilpassede silikatprodukter og udvalgte rengørings-, sæbe- og imprægneringsprodukter. Det er en virksomhed der siden 1935 har arbejdet kontinuerligt med at forbedre og udvikle deres produktportefølje, både på egne produkter og kundetilpassede produkter.

Opgaven blev formuleret sammen med CEO Frode Dale: ”At bringe Bollerup Jensens indkøbsfunktion til næste niveau”. I kraft af at virksomheden er vækstet og flere produktkategorier er kommet til, så er kompleksiteten også vokset. Bollerup Jensen A/S havde længe haft en udfordring med at professionalisere deres supply chain og indkøbsfunktion.

Derfor besluttede virksomhedens CEO, Frode Dale, at kontakte Propia ApS for at få hjælp til at forbedre deres forsyningskæde og indkøbsprocesser.

Propia ApS’s team af erfarne konsulenter gik straks i gang med at analysere Bollerup Jensen A/S’s forsyningskæde og indkøbsprocesser og identificerede en række områder, hvor der kunne gøres forbedringer. Vi arbejdede tæt sammen med virksomhedens ledelse og medarbejdere for at udvikle og implementere en række strategier og løsninger, der kunne forbedre effektiviteten og leveringssikkerheden samt reducere omkostningerne.

Resultaterne var imponerende. Bollerup Jensen A/S oplevede en markant forbedring i deres supply chain- og indkøbsfunktioner, og virksomheden var i stand til at opnå betydelige besparelser på omkostningerne.

Samlet set var samarbejdet mellem Propia ApS og Bollerup Jensen A/S en succes, og det har hjulpet Bollerup Jensen A/S med at blive mere effektiv og konkurrencedygtig på markedet.

Frode Dale, CEO Bollerup Jensen A/S

“Vi har nu samarbejdet med Propia i over 1 år og oplever dem som en 100% professionel samarbejdspartner, som hurtig blev en integreret del af Bollerup Jensen. Propia besidder nogle kompetencer, som har været med til at udvikle og professionalisere vores indkøbsfunktion, konkret har de:

  • hjulpet med at mappe indkøbs- og planlægningsprocesser og forbedret dem for at sikre mere rettidige indkøb og dermed bedre styr på lager og priser
  • hjulpet med at afdække markedet for alternative leverandører, og den vej fik forbedret leveringssikkerhed og konkurrencedygtighed
  • hjulpet med at designe nye og nødvendige arbejdsprocesser og -modeller, der sikrer et mere professionelt set-up på sourcing
  • skabt mere transparens i cost drivers på strategiske råvarer og dermed bedre mulighed for at være på forkant med prisudviklingen

Dette har hjulpet Bollerup Jensen i en meget speciel markedssituation til at håndtere de løbende adhoc opgaver og ikke mindst rustet os for fremtiden. Vi fortsætter samarbejdet med Propia og kan på det stærkeste anbefale dem som samarbejdspartner, om I mangler ressourcer til strategisk sourcing eller bare ønsker at udvikle virksomheden.”

Omkostningsreduktion hos PALSGAARD A/S

Palsgaard A/S er en af verdens førende producenter af emulgator- og stabilisatoringredienser til fødevareindustrien. De er en stor og anerkendt spiller på markedet, men som med enhver stor virksomhed, er der altid nogle indkøbskategorier, der ikke får den opmærksomhed, som de fortjener. Derfor blev Propia ApS hyret ind til at hjælpe med at optimere priserne på disse mindre kategorier, som f.eks. MRO og IT-udstyr.

Aftalen mellem Propia ApS og Palsgaard A/S var risikofri for Palsgaard, fordi Propia ApS arbejdede efter princippet “No cure no pay”. Det betyder, at hvis Propia ApS ikke var i stand til at finde nogen besparelser for Palsgaard A/S, ville Palsgaard ikke skulle betale noget for assistancen. På trods af et udfordrende marked, hvor mange kæmpede med prisstigninger, så lykkedes det Propia ApS at forhandle gode besparelser på disse mindre kategorier. Ved at se på virksomhedens samlede indkøb kunne Propia ApS finde måder at bedre priser på tværs af kategorierne. Resultaterne af dette samarbejde viste, at der kan findes besparelser selv i de mindre kategorier, som ikke altid er en prioritet i en virksomhed. Ved at have en ekstern partner som Propia ApS, kunne Palsgaard A/S opnå besparelser og optimere deres indkøbsproces uden at skulle ansætte flere ressourcer internt.

Jakob Thøisen, CEO, Palsgaard A/S

”Propia har i 2022 hjulpet os med genforhandling af nogle af vores kontrakter inden for IT og MRO, dvs. vores indirekte indkøb, som vores indkøbsorganisation ikke havde ressourcer til at tage hånd om. Aftalen var bygget op omkring en no-cure-no-pay-ordning, hvor deres honorar var en del af dokumenterede besparelser, som de fik skabt for os i de nye aftalers første år, og det hele fik smertefrit og til alles tilfredshed. Tilgangen var meget professionel og effektiv, og der blev skabt væsentlige besparelser sammenlignet med de tidligere aftaler – og dette i en tid, hvor mange priser ellers var stigende. Så på baggrund af dette forløb kan vi give dem vores bedste anbefalinger”

Omkostningsreduktion hos C&H Systems

C&H Systems er en produktionsvirksomhed med hovedkontor i Næstved. De har i dag en position som en af verdens førende producenter indenfor automatiserede og robotiserede samlebånds- og conveyor-løsninger.

Med mandat fra CEO, Niels Frost, gik opgaven på at optimere dele af C&H Systems indkøb, herunder specifikt kategorier, de ikke selv havde fokus på. Forløbet blev eksekveret på en måde, så ledelsen og projektindkøb hele tiden var i loopet omkring forløbet, uden at de blev trukket ind i selve driften. Successkriterierne, som blev fastlagt og udført, var at fokusere på prisoptimeringer, men samtidig bevare den høje kvalitet af indkøbte komponenter og det gode samarbejde med leverandører. Der blev skabt væsentlige besparelser sammenlignet med de tidligere aftaler og priser – og dette i en tid, der ellers var kendetegnet af stigende råvare- og fragtomkostninger.

Niels Frost, CEO C&H System A/S;

”Vi lever af at producere højkvalitetsprodukter, og det fokus kunne vi se, at konsulenterne fra Propia tog alvorligt. Så vi følte hele tiden, at kategorierne var i gode hænder med lige dele respekt for kvaliteten af vore produkter og fokus på at skabe et godt resultat. Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Propia, igennem dem fik vi optimeret nogle områder og kategorier, vi ikke selv havde ressourcer til at kunne nå.”